1 kg twarogu
4 jajka
1 kostka masła
1 szklanka cukru
1 budyń śmietanowy
1/2 szklanki mleka
1 duża paczka herbatników
Ser dokładnie zmiksować. Do garnka wbić jajka, dodać ser, masło i przyprawę, i gotować na małym ogniu ok. 15 minut, ciągle mieszając.
Budyń rozrobić z mlekiem i wlać do gotowanego sera, dodać cukier. Formę wyłożyć herbatnikami, wlać połowę masy, nałożyć ponownie herbatniki i wlać resztę masy, ponownie herbatniki. Na koniec można polać polewą czekoladową lub lukrem i ozdobić bakaliami.
Wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny.
2 komentarze:
Na herbatnikach jeszcze nie robiłam, ale na kruchym cieście i na cieście ucieranym już tak. Jeden z lepszych serników jakie jadłam :) Polecam !!!
Polecam i tę wersję :)
Prześlij komentarz