4 szklanki cukinii startej na tarce o dużych oczkach
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag sera żółtego
4 jajka
cebula
Jajka roztrzepujemy. Ser ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki dodajemy do startej cukinii, dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy, na wierzchu dodajemy kilka plastrów boczku wędzonego. Pieczemy babkę 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Można zamienić składniki na babkę, zamiast 4 szklanki startej cukinii, dać 2 szklanki startej cukinii i 2 szklanki startych ziemniaków. Jak zawsze smakuje.
Można zamienić składniki na babkę, zamiast 4 szklanki startej cukinii, dać 2 szklanki startej cukinii i 2 szklanki startych ziemniaków. Jak zawsze smakuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz