ok. 750 g kapusty białej
750 g ziemniaków
450 g kiełbasy czosnkowej
1 szklanka wody
4 jajka
3/4 szklanki mleka
2 łyżki oleju
1-2 łyżeczki czubricy czerwonej
sól, pieprz
Kapustę poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić kapustę, smażyć przez chwilę (od czasu do czasu zamieszać). Wrzucić pokrojone ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Wlać wodę i dusić na małym ogniu 15 minut. Kiełbasę pokroić w plastry, wymieszać z kapustą, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Jajka rozmącić z mlekiem, doprawić solą i czubricą. Mieszaniną polać kapustę. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30-35 minut w 200 stopni.
1 komentarz:
Chętnie bym spróbowała, bardzo apetyczna zapiekanka :) mniam!!!
Prześlij komentarz