4 udka z kurczaka
4 łyżki oleju
6 łyżek sosu sojowego jasnego
2 ząbki czosnku
1 łyżka papryki słodkiej
4 łyżki wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka przyprawy Karahi Chicken Masala
sól, pieprz
Drobno posiekać czosnek. Wymieszać olej z sosem sojowym, dodać czosnek, sól, pieprz, paprykę słodką, cukier i przyprawę Karahi Chicken Masala. Dokładnie wymieszać, dodać wodę. Udka z kurczaka włożyć do miski i zalać sporządzoną marynatą. Marynować pod przykryciem w chłodnym miejscu, co najmniej 3 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Udka kurczaka położyć na ruszcie ustawionym nad blachą na ściekający tłuszcz. Polać udka resztą marynaty. Piec 45-50 minut.Sos z pieczenia można wykorzystać do polania ziemniaków lub ryżu.
2 komentarze:
Już widać, że ta skórka będzie chrupiąca! Czyli to co najpyszniejsze w kurczaku już jest. Wygląda wspaniale.
Pozdrawiam i zapraszam do nas.
Faktycznie, apetyczne danie :) Pozdrawiam serdecznie :)
Prześlij komentarz