5 jaj
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuścić w rondelku, przestudzić. Do masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksując wlewamy tłuszcz. Ciasto wlewamy do specjalnej foremki. Foremkę wkładamy do garnka z wodą, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu. Jak woda zacznie wrzeć gotujemy babkę 50 minut. Wyjmujemy, jak woda będzie chłodna. Babkę można polać polewą czekoladową.
Przepis na dobrą polewę znajdziecie http://apetycznie.blogspot.com/2013/11/cycuszki.html
Przepis na dobrą polewę znajdziecie http://apetycznie.blogspot.com/2013/11/cycuszki.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz