6 jaj
2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 szklanki cukru
1 1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 garść orzechów włoskich prażonych
rodzynki, suszone jagody goji
2 szklanki marchwi
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijając dodać żółtka i powoli mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i z sodą. Wymieszać, dodać olej, cynamon, wymieszać dokładnie. Dodać utartą marchew, orzechy, rodzynki i jagody goji. Ponownie wymieszać. Piec w piekarniku 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto ostudzone polać lukrem i oprószyć wiórkami kokosowymi.
Przyprawy i bakalie znajdziecie na www.skworcu.com.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz