Wiem, jak to jest, praca, dom, rodzina i wiele innych obowiązków. Bardzo lubię proste i szybkie dania, a zarazem smaczne. Dzisiaj polecam jednogarnkowe jedzonko.
1 kg ziemniaków obrać, umyć i pokroić w plasterki
podsmażone mięso lub kiełbasa /kostka, plasterki
przyprawy /majeranek, tymianek, sól, pieprz i papryka słodka/
Najlepiej na wysokiej patelni, na tłuszcz dajemy warstwy: ziemniaki,
przyprawy,
mięso, ziemniaki, przyprawy.
Pod przykryciem dusimy na małym ogniu do 30 min. /jak ziemniaki będą miękkie/.
Szybkie, proste? A jak smakuje z maślanką lub z kefirem!
Wersja letnia : posypać ziemniaki świeżym koperkiem kiedy są na talerzu.
Smacznego!
1 komentarz:
Ja tak robię ziemniaki ale bez do datków.
Wypróbuje
Prześlij komentarz