1 kg marchewki
szczypta soli
2-3 łyżeczki miodu
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka mąki pszennej
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, do garnka wlać trochę wody i dodać marchewkę. Osolić i gotować na małym ogniu. Gdy marchewka będzie miękka dodać miód, masło i rozrobioną mąkę z niewielką ilością wody. Zagotować 2-3 minuty i podawać posypując lekko przyprawą Caffe De Paris.
3 komentarze:
Wygląda bardzo apetycznie i zapewne tak samo smakuje.
O a takiej wersji marchewki jeszcze nie jadłam:) Dzięki za przepis- mam miód, mam marchewkę, tylko nie mam tej przyprawy:( Czym można zastąpić?
Dziękuję Wam za miłe słowa, nie wiem czemu, ale nie mam opcji odpowiedź do komentarza. Przyprawa przełamuje słodycz marchewki /choć sama w sobie również jest pyszna/. W skład przyprawy to skórka cytrynowa, nać pietruszki, koperek, szczypiorek, papryka, pieprz i czosnek.
Prześlij komentarz