2-3 jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny
Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki żytniej
1 łyżeczka sody
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 jajka
1 szklanka musu jabłkowego
cukier waniliowy
Mąkę pszenną i żytnią wymieszać z sodą, dodać pozostałe składniki miksując. Na koniec wrzucić do ciasta pokrojone jabłka i wymieszać.
2 łyżki cukru
1/4 szklanki orzechów włoskich
1/2 łyżeczki cynamonu
Orzechy skruszyć, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Do foremek nakładamy ciasto, na ciasto kruszonkę. Pieczemy w 200 stopniach ok 20 minut.
Przyprawy i dodatki do wypieków znajdziecie na www.skworcu.com.pl
1 komentarz:
Pyszny i uroczy pomysł na jabłka, idealne na jesienne podwieczorki:)
Prześlij komentarz