1 szklanka Fasoli Mung
2 marchwie
2 ziemniaki
1 papryka czerwona
3 ząbki czosnku
1/2 cebuli czerwonej
Papryka ostra w proszku
Papryka słodka w proszku
Imbir
Chilli
Curry
Sól
1 łyżka sosu sojowego
2-3 szklanki wody
Natka pietruszki do ozdoby
Fasolę moczyć w wodzie na 2-3 godzin. Odcedzić i gotować 20 minut w wodzie z sosem sojowym. Dodać pokrojone marchewki w talarki, ziemniaki w kostkę i gotować. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem. Na koniec do cebuli dodać paprykę w pokrojoną w kostkę. Zawartość patelni dać do garnka z fasolką. Doprawić przyprawami wedle uznania. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec ozdabiamy całość posiekaną natką pietruszki.
Przyprawy znajdziecie na www.skworcu.com.pl
1 komentarz:
Taka fasola to dla mnie nowość, ale fajnie jest się czegoś dowiedzieć, za co dzięki:) Danie prezentuje się niezwykle smacznie i pożywnie- w sam raz na jesień:) Pozdrawiam:))
Prześlij komentarz