1 kg filetów rybnych
vegeta
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych
6 cebul
Filety rybne obsypać vegetą. Paprykę pokroić w paski, ogórki w talarki. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju.
Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 szklanka wody
5 łyżek oleju
szczypta vegety
Rozrabiamy ciasto naleśnikowe, obtaczamy rybę w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron.
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
7 łyżek cukru
10 ziarenek ziela angielskiego
liść laurowy
3 łyżki octu
Rybę usmażoną wkładamy na dno naczynia. Dajemy wymieszane ze sobą warzywa. Zalewę zagotowujemy i gorącą polewamy całość. Wkładamy do lodówki na 3-4 godzin. Super!
4 komentarze:
wyśmienite danie z rybką, na pewno nie długo zagości u mnie na stole :-)
wyśmienite :-)
taką rybę można przechowywać w lodówce do 4 dni
A ja to z rybami jakoś na bakier jestem :) danie wygląda świetnie, może się przekonam :)
Warto spróbować, tym bardziej, że rybka jest zdrowa
Prześlij komentarz