Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

14 stycznia 2014

Ryba w cieście z warzywami

 Wspaniałe danie na każdą okazję. Polecam!

1 kg filetów rybnych
vegeta
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych 
6 cebul
Filety rybne obsypać vegetą. Paprykę pokroić w paski, ogórki w talarki. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju.
Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 szklanka wody
5 łyżek oleju
szczypta vegety
Rozrabiamy ciasto naleśnikowe, obtaczamy rybę w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron.
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu 
7 łyżek cukru
10 ziarenek ziela angielskiego
liść laurowy
3 łyżki octu
Rybę usmażoną wkładamy na dno naczynia. Dajemy wymieszane ze sobą warzywa. Zalewę zagotowujemy i gorącą polewamy całość. Wkładamy do lodówki na 3-4 godzin. Super!


4 komentarze:

Małgorzata K pisze...

wyśmienite danie z rybką, na pewno nie długo zagości u mnie na stole :-)

Agnieszka Szulc pisze...

wyśmienite :-)
taką rybę można przechowywać w lodówce do 4 dni

Justyna Borucka pisze...

A ja to z rybami jakoś na bakier jestem :) danie wygląda świetnie, może się przekonam :)

Agnieszka Szulc pisze...

Warto spróbować, tym bardziej, że rybka jest zdrowa