Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

12 stycznia 2014

Makaron w sosie szpinakowym

 Szpinak lepszy jak jest świeży, jednak zimą trudno o taki. Jeśli robimy ze świeżego to do szpinaku i cebuli dodajemy 4-5 łyżek wody.
300 g makaronu
1 cebula
2 łyżki masła
150 g mrożonego szpinaku
150 ml śmietany 36%
sól do smaku
Makaron ugotować al dente. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać do cebuli szpinak i dusić na małym ogniu 5 minut. Następnie dodać śmietanę, dusić przez kolejne 2-3 minut. Połączyć z makaronem. Gotowe!




Brak komentarzy: