2 średnie cukinie
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
20 dag kiełbasy
2 łyżki groszku konserwowego
2 łyżki fasolki czerwonej konserwowej
1 puszka pomidorów pokrojonych
sól, pieprz i oregano do smaku
1 szklanka wody
ser żółty starty
Cukinię kroimy na pół, wydrążamy pestki tak by powstały łódeczki. Cukinię lekko solimy i odstawiamy na 5 minut. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażymy 3 minuty. Do kiełbasy dajemy groszek, fasolkę i pomidory i dusimy 2-3 minuty. Doprawiamy. Powstały farsz nakładamy na cukinię. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, dolewamy wodę, pod przykryciem pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach. Później zdejmujemy przykrycie i posypujemy startym serem i podpiekamy jeszcze 7-10 minut. Palce lizać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz