200 g karkówki
200 g schabu
200 g piersi z kurczaka
200 g kiełbasy
2 papryki /mogą być różnego koloru/
2 cebule
1 średnia cukinia
Marynata:
3 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki musztardy
3 ząbki czosnku posiekane
3 łyżki oleju
3 łyżki sosu sojowego
sól i pieprz do smaku
Łączymy wszystkie składniki z marynaty. Mięso kroimy w kostkę na szaszłyki i wkładamy do marynaty na 5-6 godzin. Kiełbasę kroimy w grube plastry. Papryki kroimy na kwadraty, cebulę wzdłuż na plastry, cukinię w półksiężyce. Warzywa na 20 minut przed grillem polać marynatą z mięsa. Na patyki do szaszłyków nabijamy po kolei: paprykę, cebulę, mięso, cukinię, kiełbasę i tak dalej. Szaszłyki pieczemy ok. 20-30 minut na tacce, można w czasie pieczenia polewać marynatą. Szaszłyki podawać najlepiej z sosem czosnkowym. Palce lizać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz