Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

2 września 2013

Fasolka szparagowa pasteryzowana

2 kg fasolki umytej, oczyszczonej, pokrojonej wrzucać partiami do wrzącej wody ok. 4 szklanek. Zblanszować, gotować 2-4 minut, odcedzić.
Zalewa
1 litr wody
4 dag soli
3 dag cukru
2 dag kwasku cytrynowego
 
Fasolkę układać w słoikach i zalać wrzącą zalewą. Słoiki zamknąć i pasteryzować przez 90 minut. Zimą jak znalazł do sałatek.


1 komentarz:

Unknown pisze...

Jak moje dzieci były jeszcze w domu to też taką robiłam.PYCHA.