Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

11 sierpnia 2013

Schab w ziołowej panierce

Nietypowe zestawienie ziół na schabowy, jednak smak zniewalający. Polecam!

Płaty schabu nacieramy mieszanką z ziół: sól czosnkowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, majeranek, tymianek, gorczyca oraz zmielone ziele angielskie i gałka muszkatołowa. Mięso odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce, później smażymy z obu stron. 






1 komentarz:

Kuchnia po mojemu pisze...

Smacznie. Uwielbiam schab w ziołach