Polecam pyszną zupę na upalne dni. Tanio, zdrowo i orzeźwiająco!
300 g zielonego groszku
1 średnia cebula
1 łyżka masła
700 ml wody
8 gałązek świeżej mięty
sól i pieprz do smaku
Cebulę pokroić w kawałki i poddusić na maśle ok. 3 minut. Po 3 minutach wsypać groszek i jeszcze dusić 1 minutę. Wszystko dajemy do garnka z zimną wodą i gotujemy 15-20 minut. Miętę myjemy i odrywamy listki i wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze 3 minuty. Wszystko miksujemy i doprawiamy. Ummm.... Pycha!
2 komentarze:
O proszę! A ja właśnie szykuję si e do takiej zupy-kremu:) Ale się zgrałyśmy w czasie, Agnieszko:) Pozdrawiam, zupka wspaniała!!!!!
Cieszę się, że w porę dałam przepis ;-)
Zupa - eksperyment, bałam się, że będzie niezjadalna :-P
A tu miłe zaskoczenie. Smak super!
Pozdrawiam serdecznie
Prześlij komentarz