Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

18 lipca 2013

Ostrobok z rusztu

Polecam ze względu na smak jak i, na dużą zawartość kwasów Omega.

Rybę oczyszczamy, wycinamy ogon, głowę, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Spryskujemy oliwą i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na ruszcie ok. 30 minut po 15-20 minut z każdej strony. Smak zniewalający.







Brak komentarzy: