Na upały idealny. Polecam!
6 pomidorów
2 łyżki oliwy
3-4 szklanki wody
3-4 szklanki wody
2 ząbki czosnku
liść laurowy
2 gałązki tymianku lub bazyli
garść natki pietruszki
cukier, pieprz i sól do smaku
Pomidory zalewamy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Podsmażamy warzywa na rozgrzanej oliwie. Przykrywamy i chwilę dusimy. Następnie wlewamy wodę i gotujemy 20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Z przestudzonej zupy wyjmujemy liść laurowy i miksujemy z tymiankiem/bazylią i natką pietruszki. Podajemy zupę schłodzoną.
2 komentarze:
super pomysł na upały :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie www.wegemena.blogspot.com
Super smakuje :-)
Skorzystam z zaproszenia.
Pozdrawiam
Prześlij komentarz