Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

21 lipca 2013

Paluszki z żeberek

Cóż, sezon grillowy w pełni. Polecam to danie, zasmakuje wszystkim.

1 kg żeberek
2 łyżki przyprawy do grilla
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy
4 łyżki wody

Żeberka podzielić na części /paluszki/ by każda porcja miała kość. Przygotować marynatę: przyprawę łączymy z sokiem z cytryny, miodem, oliwą i wodą. Żeberka zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godzin. Pieczemy na ruszcie ok. 40 minut po 20 minut z każdej strony. 



Brak komentarzy: