Polecam zrobić swoją wędlinę tanio i zdrowo. Bardzo smaczna do kanapek jak i do przekąsek.
1 kg szynki
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
sól, majeranek
Mięso natrzeć solą i obficie posypać majerankiem. obłożyć posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. W naczyniu żaroodpornym mięso podlać 2 szklankami wody. Przykryć pokrywką i piec 40 minut w gorącym piekarniku /180 stopni/. Wyśmienite!
2 komentarze:
dobrze że jestem po wyśmienitym obiedzie bo inaczej na widok tej szyneczki dostałbym ślinotoku (a i tak dostałem). Próbowałaś zapiec w glinianym garnku??
Nie próbowałam, ale spróbuję. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz