1/2 kg kapusty białej
1/2 kg mielonego mięsa
1 szklanka kaszy manny /nie gotowanej/
1 szklanka ryżu /nie gotowany/
2 jajka
1 łyżka vegety
olej do smażenia
Kapustę drobno posiekać, posolić. Po 40 minutach odcisnąć sok. Do kapusty dodać mięso, kaszę, ryż, jajka, vegetę do smaku. Formować owalne kotlety i piec na oleju z obu stron. Upieczone ułożyć w garnku, wlać 1 szklankę wody i dusić przez 30 minut. Podawać gorące. Najlepiej mi smakują na drugi dzień, podpieczone na patelni.
4 komentarze:
Ja robię inaczej zawijam je w liści kapusty i w sosie pomidorowym robię.
Dlatego te są nietypowe ;-D
Też robię w liściach kapusty, lub w liściach winogron.
Takich jeszcze nie robiłem.Najwyższy czas spróbować
Jadłam takie. Ale klasyczne gołąbki też bardzo lubię:)
Prześlij komentarz