Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

24 lutego 2013

Frykadelki

Spodobała się mi ta nazwa, chociaż niewiele się różnią od naszego kotleta mielonego. Polecam!

500 g mięsa mielonego
2 cebule
1 ząbek czosnku
Pęczek natki pietruszki
1 jajko
1 bułka kajzerka
sól i pieprz do smaku
bułka tarta

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Dodać jajko, posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Wszystko razem wymieszać. Dodać do całości przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i formować frykadelki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Najlepiej podawać z ziemniakami, sałatką.


3 komentarze:

Unknown pisze...

obazhaet frykadelki:)Dobra robota!

Agnieszka Szulc pisze...

Dziękuję :-)

Anonimowy pisze...

fajnie wygląda