Pyszne, soczyste kawałki mięsa w chrupiącej panierce. Polecam!
2 filety z kurczaka
sól
Filety pokroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawą i solą według uznania. Odstawić na 15-20 minut.
Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 jajko
2 łyżeczki przyprawy Harissa
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
1/2 paczki płatków kukurydzianych /pokruszonych/
olej do smażenia
Nagrzać dobrze olej rzepakowy (ok. 1/2 litra)
Mięso maczać w cieście naleśnikowym, następnie w panierce z płatków kukurydzianych. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwóch stron na rumiany kolor. Podawać mięso z surówkami, frytkami. Można dodatkowo podać z sosami np.: http://apetycznie.blogspot.com/2013/09/sos-czosnkowo-jogurtowy.html
Przyprawy znajdziecie na www.skworcu.com.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz