Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

4 sierpnia 2014

Nadziane kapturki z patisona


6 patisonów średniej wielkości
Patisony obgotować  w osolonej wodzie ok. 5-8 min. w zależności jaką mają twarda skórkę. Ostudzić, obciąć górę, by powstał kapturek, wydrążyć pestki.


500 g mięsa mielonego
1/2 małej cukinii
2 łyżki przyprawy Chili Con Carne
sól do smaku
Mięso podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cukinię, dosypać przyprawę. Smażyć ok. 10 minut. Doprawić. Mięso włożyć do środka patisona i przykryć kapturkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach.




2 komentarze:

Unknown pisze...

Są świetne !

http://znowcosupieklam.blogspot.com/ pisze...

Uwielbiam nadziewane warzywa:) Pyszne i bardzo efektowne danie!