3 kg cukinii
1 kg papryki czerwonej
1 kg cebuli
1 łyżeczka soli
Wszystko pokroić w kostkę, osolić i zostawić na noc. Osączyć warzywa z powstałego soku.
1 kg cukru
1 1/2 szklanki octu
Zagotować i wrzucić warzywa. Gotować ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając.
1 litr wody
2 słoiczki koncentratu pomidorowego 30%
2 łyżki przyprawy do spagetti
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka curry
sól i pieprz do smaku
Przecier rozrobić w wodzie i wlać do warzyw. Dodać przyprawy i wymieszać. Gorącą sałatkę wkładać do słoików, zamknąć i przekręcić do góry dnem.
Przyprawy znajdziecie na www.skworcu.com.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz