3 średnie cukinie
1 cebula
3 ząbki czosnku
4 jajka
4 łyżki pszennej mąki
200 g sera białego
garść kopru włoskiego
garść mięty
garść zielonej pietruszki
1 łyżka przyprawy Chutney Podina Masala
sól i pieprz
Cukinię /obrać ze skórki jeśli jest twarda/ utrzeć na tarce, posolić i odstawić na 10-15 minut. Cukinię odciskamy i zlewamy powstały sok. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać odciśniętą cukinię, wszystko razem zeszklić. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, przestudzone warzywa z patelni i pokruszony ser biały - mieszamy. Dodać drobno posiekane zioła: miętę, zieloną pietruszkę i koperek, oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Placki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Palce lizać!
Można podawać z sałatą http://apetycznie.blogspot.com/2014/06/saata-mix-z-jogurtem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz