Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

18 lutego 2014

Schabowy w otrębach

Każdy zna "schaboszczaka". Ja postanowiłam go troszkę zmodyfikować. Spróbujcie, ja polecam!
Schab 
2 jajka
2 łyżki mleka
mąka pszenna
otręby owsiane
sól, pieprz
czosnek granulowany
Schab kroimy w plastry. Rozbijamy mięso i obsypujemy przyprawami  z obu stron. Jajka rozbełtać z mlekiem i szczyptą soli. Mięso obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w otrębach. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami, lub ryżem. Oczywiście sałatek, czy surówek nie powinno zabraknąć :-)




2 komentarze:

beata.kuśmirek pisze...

O, u mnie ostatnio też był schabbowy w otrębach :) Pyszności:) Pozdrawiam serdecznie :)

Agnieszka Szulc pisze...

Prawda, że o wiele lepszy niż z bułką tartą? A w dodatku zdrowszy, niż tradycyjny. Pozdrawiam :-)