250 g mąki pszennej
85 g płatków owsianych
75 g cukru
75 ml oleju
2 jaja
210 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
Sypkie rzeczy: mąka, płatki, cukier, proszek do pieczenia, soda, cynamon, sól - starannie łączymy. W drugim naczyniu miksujemy - jaja, olej, mleko - łączymy to z sypkimi składnikami, starannie wszystko mieszamy. Muffiny napełniamy do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Muffiny wzbogacimy gdy do ciasta dodamy orzechy, rodzynki lub żurawinę suszoną.
6 komentarzy:
Muszę koniecznie wypróbować :) ja robię ale bez mąki :) te Twoje bardzo atrakcyjnie brzmią i wyglądają :) smakowicie :)
Bez mąki? Musi być bardzo zdrowe, mogę prosić o przepis? Pozdrawiam cieplutko
Robię często takie same,a żeby w domu nie nudziły to dodaje dżem o różnym smaku lub pogniecionego widelcem banana :) Muffiny takie są smaczne i mniej kaloryczne!!!!
Wyglądają pysznie. Muszę je upiec. Justyna, ja też jestem zainteresowana Twoim przepisem.
Dzięki za podpowiedzi, modyfikować można różnie, aby smakowało no i żeby było zdrowo. Pozdrawiam
Pyszne, pyszne, jak wszystko co jest słodkie :-)
Pozdrawiam serdecznie
Prześlij komentarz