1 pierś z kurczaka
1 cebula
1 torebka ryżu
keczup
ogórki konserwowe
majonez
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
1/3 główki kapusty pekińskiej
papryka konserwowa
przyprawa gyros
olej do smażenia
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawa gyros i usmażyć na patelni. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Resztę składników pokroić w drobną kostkę. Składniki układamy w misce warstwowo tj. pierś z kurczaka, cebulka, ryż ugotowany i 3 łyżki keczupu. Następnie ogórki konserwowe, 3 łyżki majonezu, kukurydzę, groszek, 3 łyżki keczupu i posiekaną kapustę pekińską. Przykrywamy 3 łyżkami majonezu a na dekorację dajemy paprykę.
1 komentarz:
Pyszności, u mnie także królowała na świątecznym stole :)
Prześlij komentarz