Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

16 października 2013

Rybi grzebień

Leszcz jest smaczną rybką, jednak ma wiele ości i to zniechęca do jej jedzenia. Podaję Wam prosty sposób na zniwelowanie ilości tych ości z grzbietu. Smak ryby na tym nie traci, a i pięknie wygląda. Polubicie taką rybkę!
Leszcz
sól i pieprz
sok z cytryny
mąka
Rybę oczyszczamy, na samym grzbiecie robimy nacięcia co centymetr na głębokość 1 centymetra. Skraplamy sokiem z cytryny naszego leszcza. Oprószamy rybę solą i pieprzem z obu stron i mąką. Pieczemy na tłuszczu, na patelni z obu stron na złocisty kolor.



Brak komentarzy: