Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

13 września 2013

Schab pod pierzynką musztardową

Niesamowite mięso, do obiadu lub na kanapki. Polecam!
Przynajmniej 1 kg schabu z kością
Marynata:
3 ząbki czosnku
2 łyżki musztardy
1/2 łyżki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
tymianek
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i nakładać na schab z kością. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w żaroodpornym naczyniu w piekarniku 50-60 minut w 180 stopniach.






Brak komentarzy: