1 szklanka ryżu
2 jajka
80 g sera zółtego
1 duże jabłko
2 ogórki kiszone lub konserwowe
2 łyżki kukurydzy konserwowej
majonez
sałata rzymska
sól, pieprz do smaku
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę, również ogórek drobno pokroić i żółty ser. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Sałatę pourywać na kawałki. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez wedle uznania, doprawić. Można sałatkę ozdobić pomidorkami, papryką czerwoną itp. Gotowe!
8 komentarzy:
Wypróbuje
Wspaniała sałatka. Pięknie się prezentuje i na pewno smak niebiański. Zabieram przepis do siebie :)
Bardzo mnie zainteresowałaś :) Przepis chętnie podkradnę i wypróbuję :)
po składzie sałatki widać jest że można spokojnie się nią najeść - za pamięci, będzie dokładka?
Warto, pyszna jest.
Dziękuję, zapraszam częściej do "zabierania" przepisów :-)
Dzięki, zapraszam i pozdrawiam
Sycąca, ale nie ciężka, dokładki brak, wszystko zjedzone :-)
Prześlij komentarz