Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

2 sierpnia 2013

Jednogarnkowiec z letnimi warzywami


Danie szybkie, smaczne i sycące.
200 g groszek cukrowy łuskany
200 g fasolka szparagowa żółta
200 g fasolka szparagowa zielona
mała cukinia
300 g pierś z kurczaka
1 mały przecier pomidorowy
papryka ostra w proszku
bazylia
sól, pieprz do smaku

Fasolkę pokrojoną obgotowujemy razem z groszkiem ok. 10 minut. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Pod koniec smażenia dajemy cukinię pokrojoną w kostkę i dusimy 3 minuty. Mięso z cukinią dajemy do fasolki i doprawiamy. Na koniec dajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze 2 minuty. Gotowe!




1 komentarz:

Unknown pisze...

proste i szybkie :)