Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

1 sierpnia 2013

Cukinia na słodko z kolendrą

Zalewa:
1 litr wody
1/2 kg cukru
1 szklanka octu
1 płaska łyżka soli
2 łyżki kolendry


Na dno słoja kładziemy baldachim kopru, wkładamy plastry cukinii młodej i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy. Na zimę wyśmienita przekąska, jak i do mięs.


A tu zrobione ze starszej cukinii obranej i pokrojonej w paski. To samo, a jednak inaczej.



2 komentarze:

Justyna Borucka pisze...

Ja się piszę :) uwielbiam przetwory :) od dwóch dni walczę z ogórami :)

Agnieszka Szulc pisze...

Zimą smakują, wspomnienie lata