500 g mięsa mielonego
1 jajko
1 mała bułka
1 ząbek czosnku
1/2 cebuli
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz do smaku
Biała parzona kiełbasa
Bułkę moczymy najlepiej w mleku, odciskamy, dajemy do mielonego mięsa. Cebulę podsmażamy, łączymy z masą mięsną. Dajemy też resztę składników. Wyrabiamy na gładką masę. W środek mięsa wkładamy kawałek kiełbasy ok. 2 cm i smażymy na tłuszczu z obu stron. Mięso można podawać z ryżem, ziemniakami lub z kaszą.
tutaj mięso polane dodatkowo sosem grzybowym.
2 komentarze:
A to ci niespodzianka :) biała kiełbasa - uwielbiam ją :) mięso mam zamrożone, jutro pędzę z rana do sklepu po kiełbasę :)
Smaka mi narobiłaś, a tu noc i tyłka paść nie można...hehe...udany i ciekawy pomysł, oby mój mięsożerny mąż nie widział, bo mnie w nocy pogoni do garów...hehe...pozdrawiam
Prześlij komentarz