Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

5 grudnia 2012

Sos pomarańczowy

Wspaniały sos do szparagów, ryb i jasnego drobiu.

25 dag masła
pomarańcza
sól

Z pomarańczy cieniutko obrać skórkę, którą trzeba drobno pokroić, wycisnąć sok. Chwilkę podgotować. Masło roztopić nie rumieniąc, zdjąć z ognia. Dodać do sklarowanego masła podgotowaną skórkę i sok z pomarańczy. Doprawić solą do smaku.

Brak komentarzy: