Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

14 października 2012

Szpinak w śmietanie

Polecam, szybkie i zdrowe, tanie i smaczne. Każdy polubi ten smak.

50 dag makaronu
2 cebule
20 dag wędliny wędzonej
45 dag szpinaku /najlepszy świeży/
200 ml śmietany 30%
1 serek topiony
Vegetta

Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy, następnie dodajemy do niej wędlinę pokrojoną w kostkę. Szpinak świeży umyty kroimy i wsypujemy na rozgrzany tłuszcz; /mrożony podgrzewamy na małym ogniu/. Do szpinaku dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, wędlinę z cebulą. Wszystko mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy śmietanę i serek topiony. Jak serek się rozpuści doprawiamy do smaku Vegettą.

Brak komentarzy: