2 łyżki kawy
200 ml wody
1 łyżka amaretto
3 żółtka
4 łyżki miodu
300 g twarożku mascarpone
ok. 30 szt podłużnych biszkoptów
1 łyżka kakao
kakao do posypania
Kawę zagotować w wodzie, przefiltrować, ostudzić. Dodać amaretto. Żółtka ubić z miodem na puszystą masę, wymieszać delikatnie z serkiem mascarpone. 1/3 kremu przełożyć do naczynia, przykryć biszkoptami, skropić biszkopty naparem kawowym, oprószyć kakao. Na wierzchu umieścić pozostały krem, lekko oprószyć kakao. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Dodatki do ciast i deserów znajdziecie na www.skworcu.com.pl/
2 komentarze:
Uwilbiam tiramisu, bo kocham kawę:) Na Twoją wersję piszę się od razu:)
:) zapraszam :)
Prześlij komentarz