4 średnie cukinie
3 łyżki oliwy
1 cebula
300 g mięsa mielonego
50 g sera żółtego
sól, pieprz
szczypta cynamonu
Cukinię obieramy, kroimy w wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Drobno siekamy cebulę, podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso mielone i przyprawy. Smażymy ok 10 minut. Na koniec wsypujemy starty ser. Cukinię nadziewamy farszem. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Później polewamy sosem.
Sos:
1 jogurt naturalny
1 łyżeczka chrzanu ze słoika
2 ząbki czosnku
czosnek drobno siekamy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Polewamy nadzienie cukinii i pieczemy jeszcze ok. 20 minut.
Gotową cukinię możemy podać z ryżem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz