2 małe cukinie
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
1 mały jogurt naturalny
Pieprz, sól
jajka na twardo
pomidory
koperek do ozdoby
Cukinię ugotować we wrzątku z solą 10-15 minut, odcedzić i następnie pokroić w kostkę, lub w talarki, lub jak na zdjęciu, wedle uznania. Cukinię posypać drobno posiekanym czosnkiem, doprawić. Całość polać sosem (jogurt wymieszać z majonezem). Na samą górę nałożyć pokrojone w ósemki jajka i pomidory. Posypać posiekanym koperkiem. Gotowe! Sałatkę podajemy zaraz po przyrządzeniu.
6 komentarzy:
Lubie takie wynalski.Pozdrawiam
Dziękuję, ja lubię eksperymenty w kuchni. Pozdrawiam cieplutko
zrobię jutro na kolację:)
Proszę bardzo, smacznego. Pozdrawiam
a ja uwielbiam sałatki :) ta bardzo przypadła mi do gustu, na pewno wypróbuję :)
Miło mi, pozdrawiam serdecznie
Prześlij komentarz