Witam!

Witam wszystkich, którzy lubią tak jak ja pichcić w kuchni, czarować ze składników pyszne i zdrowe dania. Mam nadzieję, że moje (i nie tylko) sprawdzone przepisy dadzą Wam wiele radości i satysfakcji. Zapraszam do zabawy w smaki, kolory, kompozycje, aby nasze dania były mniej monotonne ;-) dla naszych bliskich, znajomych i gości. SMACZNEGO!!

12 maja 2013

Wieprzowina w jabłkach

Polecam! Na ciepło do obiadu, na zimno do kanapek. SUPER!

1/2 kg wieprzowiny /schab, łopatka/
2-3 jabłka
1 cebula
sól, majeranek

Mięso natrzeć solą i obficie posypać majerankiem. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Jabłka pokroić w ósemki, cebulę w cząstki jak pomarańczę. W naczyniu żaroodpornym mięso obłożyć naokoło cebulą i jabłkami. Podlać 2 szklankami wody. Przykryć pokrywką i piec 40 minut w gorącym piekarniku /180 stopni/.





Brak komentarzy: