16 lipca 2015

Sok z porzeczek

Prezentuję Wam dwie wersje soku, z czarnej i czerwonej porzeczki. Oba pyszne :)

Sok z czarnej porzeczki
1 kg czarnej porzeczki
400 sztuk liści zielonych z wiśni
3 l wody
3 kg cukru
Wodę z porzeczkami i liśćmi gotować 20 minut, co jakiś czas zamieszać. Odcedzić, wsypać cukier i jeszcze raz zagotować 10 minut. Gorący sok zalać do butelek.

Sok z czerwonej porzeczki 
1 kg czerwonej porzeczki
200 sztuk liści zielonych z wiśni
200 sztuk liści z czarnej porzeczki
3 l wody
3 kg cukru
Wodę z porzeczkami i liśćmi gotować 20 minut, co jakiś czas zamieszać. Odcedzić, wsypać cukier i jeszcze raz zagotować 10 minut. Gorący sok zalać do butelek.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz