3 listopada 2014

Sałatka green z jajkiem

Zielona sałatka, pyszna, zdrowa i sycąca. Polecam!
2 jabłka
6 jaj na twardo
2 rzodkwie
koper włoski
pietruszka zielona
5-7 liści rukoli
2 małe cukinie
seler naciowy
Jabłka i jajka obrać i pokroić w kostkę, również cukinie pokroić w drobna kostkę. Rzodkwie utrzeć na tarce a zieleninę posiekać. Wszystko razem wymieszać i polać sosem.

Sos:
jogurt naturalny
majonez
cukier, sól i pieprz do smaku
1/2 łyżeczki zmielonej kozieradki

Przyprawy i nie tylko znajdziecie na www.skworcu.com.pl/

1 komentarz:

  1. Kocham takie sałatki! Jestem po prostu zachwycona - szybie, proste a jakie smaczne!!!

    Ps. Pozdrawiam i zapraszam do nas! :) Do kuchni matki i córki.

    OdpowiedzUsuń