25 kwietnia 2012

kotlet z kaszy

Zawsze lubię eksperymentować w kuchni. Ostatnio zrobiłam kotlety z kaszy, która mi została z poprzedniego dnia, polecam, danie proste, szybkie i na dodatek smaczne.

Kaszę jaglaną gotuję z domieszką ryżu /1szkl. kaszy, 1/2 szkl. ryżu/
do ugotowanej kaszy z ryżem dodaję:
1 jajo
1 cebulę podsmażoną na tłuszczu
2-3 łyżki mąki /tak by masa nie była zbyt luźna ani zbyt gęsta/
przyprawy wedle uznania /sól, pieprz itd./

Wszystko wyrabiamy i formujemy placuszki. Kotleciki pieczemy na złoty kolor. Można podać z surówką lub sałatką i obiad gotowy.. Moje dzieciaki zajadają te kotleciki, aż się uszy trzęsą :-).
Życzę smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz