27 października 2016

babeczki czekoladowe z nutką imbiru

Szybkie w robieniu a jakie pyszne babeczki na jesienną pogodę, do tego herbatka z imbirem obowiązkowo :)

3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki imbiru startego
2 czubate łyżki kakao
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
Wszystkie składniki wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolać trochę mleka. Dajemy w papilotki. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 20 minut. 

To akurat robione przez moje dzieciaki :)

2 komentarze:

  1. Z imbirem !!?? Super. Można chyba też dodac cynamon (zamiast imbiru).

    OdpowiedzUsuń
  2. Great delivery. Great arguments. Keep up the good
    effort.

    OdpowiedzUsuń