7 marca 2015

Pęczak z pieczarkami

Pyszne, sycące i zdrowe, Polecam!
2 szklanki kaszy pęczak
1 l wody
szczypta soli
Zagotować wodę z solą. Do gotującej wody wsypać kaszę pęczak i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Po ugotowaniu odsączyć kaszę.

500 g pieczarek
2 łyżki masła
1/2 pora
1 serek topiony
1 szklanka wody
sól
pieprz
Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić w plasterki, jak pora. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki. Smażyć ok. 5-10 minut. Pod koniec smażenia dorzucić pora. Doprawić. Na koniec wlać przegotowaną wodę i serek topiony. Całość dokładnie wymieszać. Nakładać kaszę na to pieczarki. Pycha!

 przyprawy i nie tylko znajdziecie na www.skworcu.com.pl

2 komentarze: