27 grudnia 2014

Placuszki dyniowe

Wyśmienite, pyszne i zdrowe! Polecam.
ok. 4 szklanki utartej dyni
3 łyżki mąki żytniej
1 łyżka otrębów pszennych
2 jajka
1 łyżeczka czarnuszki
1 łyżka przyprawy Chana Masala
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz i curry do smaku
Obraną dynie utrzeć na tarce o grubych oczkach. Do mąki dodać przyprawy, wymieszać, wbić jaja, wymieszać. Do ciasta dodać dynię i dokładnie połączyć. Smażyć na rozgrzanej patelni, na złoty kolor z obu stron. 



świat przypraw odkrywa www.skworcu.com.pl

2 komentarze:

  1. Super przepis. Nie znam potraw z dynia zupełnie, jakoś nigdy mnie nie ciągnęło w stronę gotowania z niej potraw, ale te placuszki... wyglądają niezwykle smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń