2 lutego 2013

Zupa pomidorowa krem

Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca, a na dodatek sycąca. Polecam w chłodne i mroźne dni.

3 l wywaru
3 marchewki
5 ziemniaków
1 pietruszka
kawałek selera
2 koncentraty pomidorowe
śmietana
oregano
tymianek
majeranek
sól i pieprz

Do wywaru dajemy pokrojone warzywa. Gotujemy ok. 30 minut. Miksujemy blenderem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy śmietaną i gotowe!


2 komentarze:

  1. Zwolenniczką zup kremów jest moja córka ja natomiast wolę te w których wiem co jem :-)
    Wygląda bardzo apetycznie ta twoja zupka Agnieszko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję. Ja robię zupy kremy (choć nie tylko) ze względu na dzieciaki.

    OdpowiedzUsuń