12 września 2012

Kotlety mielone z cukinią

mięso mielone /indycze/
jajo
bułka
mała cukinia
przyprawy
czosnek
3-4 łyżki mąki pszennej

Bułkę moczymy w mleku. Dajemy do mięsa utartą cukinię /obraną ze skórki/, posiekany czosnek, jajo i zmoczoną bułkę, mąkę i przyprawy. Łączymy wszystko dokładnie i formujemy kotleciki. Pieczemy na gorącym tłuszczu. Kotlety podajemy z ziemniakami, surówkami.

4 komentarze:

  1. Hmmm... ciekawe, z cukinią jeszcze nie jadłam. Ja dziś zrobiłam kotlety mielone z białym serem. Jutro będę je smażyć. Ciekawe czy będą dobre:) Zapisałam się do tego Familo co mi wysłałaś bo podoba mi się że zakupy przychodzą do domu. Tylko narazie mało mają produktów. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę

    OdpowiedzUsuń
  2. obrodziła nam cukinia, więc wymyślamy z niej różne dania. Z pożytkiem dla podniebienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. SPRÓBUJĘ,MOŻE BYĆ DOBRE !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pewnie, polecam też inne przepisy z cukinii

    OdpowiedzUsuń